Snapchat Hesabı Silme ve Dondurma Nasıl Yapılır?

Hikaye özelliğini sosyal medya platformlarına katan Snapchat'te hesap nasıl silinir, veya Snapchat hesabı nasıl dondurulur bu makalemizde anlatıyoruz.
 Snapchat Hesabı Silme ve Dondurma Nasıl Yapılır?

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan ve sadece Android’de 1 milyardan fazla indirmeye sahip olan Snapchat’e kayıt olduğunuz gibi aynı şekilde hesapları silme şansınız da bulunuyor. Snapchat hesap silme ve Snapchat hesap dondurma işlemleri, tarayıcı üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor.

Hikaye özelliğinde öncü olan ve bu özelliğin tüm sosyal medya platformlarına gelmesini sağlayan Snapchat, diğer sosyale medya platformlarının gerisinde kalsa da yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Snapchat, efektleri ve özellikleri ile diğer platformları bir çok konuda geride bırakmayı başarıyor.

Fakat ülkemizde bu uygulamanın kullanımı, Instagram veya Twitter gibi platformlara göre oldukça az. Bir çok kişi de uygulamayı fotoğraf çekmek ve kaydetmek amacıyla kullanıyor. Bu sebeple platformda aktiflik göremeyebilir ve ayrılmak isteyebilirsiniz. Veya tüm bunların dışında özel bir sebeple hesabınızı silmek veya dondurmak da isteyebilirsiniz.

Eğlenceli bir çok filtre ile video ve fotoğraf çekebildiğiniz Snapchat platformunda direkt olarak indirdiğiniz Snapchat uygulamasından kayıt olup giriş yapabilirken, hesap silme ve dondurma işlemini buradan yapamıyorsunuz. Snapchat hesabınızı kolaylıkla telefondan veya bilgisayardan silebilirsiniz fakat bunun için uygulamayı değil tarayıcınızı kullanmanız gerekiyor.

Snapchat’de direkt olarak hesap dondurma özelliği bulunmasa da hesabınızı silme işlemi yaparak dondurabiliyorsunuz. Snapchat silinen hesapları 30 gün boyunca kaldırmıyor. Dilerseniz 30 gün içerisinde tekrar hesaba giriş yapabiliyorsunuz. Fakat 30 gün hesaba giriş yapmazsanız hesabınız tamamen platformdan siliniyor.

İlgili İçerik  YouTube Videoları Ne Kadar İnternet Harcıyor?

Burada dikkat etmeniz noktalardan en önemlileri, başka hesap ile Snapchat kullanacaksanız hesabınızın kullanıcı adını ve e-postasını değiştirerek hesabı kapatmalısınız. Böylelikle kullanıcı adınız ve e-postanız tekrar sizde kalacaktır. Snapchatte silinen hesapların kullanıcı adı maalesef bir daha alınamıyor. Ayrıca hesabınıza 30 gün girmediğinizde, yani hesabınızı tamamen sildiğinizde Snapchat hesabınızdaki tüm fotoğraf, video, mesajlaşma vb. verileriniz tamamen yok oluyor.

Snapchat Hesap Silme

Snapchat Hesap Silme
  • Telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan tarayıcınızı açın.
  • Buraya tıklayarak Snapchat Hesap Silme sayfasına gidin.
  • Snapchat bilgileriniz ile giriş yapın
  • Gelen ekranda tekrar bilgilerinizi girin.
  • Hesabınızdaki telefon numarasına gelen SMS kodunu girin.
  • Hesap sil seçeneğini tıklatın.
  • İşlem tamamlanana kadar sayfada bekleyin.

İşte Snapchat hesap silme işlemi bu kadar basit. Burada bilmeniz gereken tek nokta hesabınızı silmek için 30 gün giriş yapmamanız gerekiyor. Yani yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra 30 gün süresinde hesaba giriş yapmazsanız hesabınız silinir. 30 günlük süre boyunca hesabınız donuk bir şekilde kalır. Kararınız değişir ve hesabınızı tekrar açmak isterseniz, 30 gün içerisinde Snapchat hesabınıza tekrar giriş yapabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Kesinlikle İzlemeniz Gereken Dünyanın En iyi 9 Savaş Filmi! başlıklı makalemizde Dünyanın En İyi Savaş Filmleri, En İyi Savaş Filmleri ve En İyi Tarih Filmleri hakkında bilgiler verilmektedir.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın